Raksts

LASI! Nedēļas nogales izpriecas


Datums:
25. aprīlis, 2013


Autori

Providus


Foto: maxymedia

Tumšā matērija, Bostonas terorakti medijos, kas tie tādi morālie svētie un kāpēc Irānā ir tieši tāds režīms, kāds tas ir - šķirstiet Ivetas Kažokas piedāvātajos resursos!

Bostonas terorakti noteikti vēsturē nepaliks kā kvalitatīva mediju un sociālo tīklu atspoguļojuma piemērs. Big Think atrodams apraksts par dramatiskākajām neveiksmēm!

Interesants, polemikas vērts raksts par Karlu Marksu kā juceklīgu un nekonsekventu domātāju, kura idejas 19.gadsimta kontekstā nebija sevišķi oriģinālas (jaunas grāmatas par Marksa biogrāfiju apskats). Kas zin, varbūt autoram taisnība – ja ne Krievijas pilsoņu kara iznākums, tad mūsdienu cilvēkam būtu grūti šo domātāju pat atcerēties!

Viens no lielākajiem darba devējiem Islandē … videospēle EVE! Jā, 21.gadsimts… Jauna kulta videospēle, kas daudziem kļuvusi interesantāka par reālo dzīvi – ļoti interesanta spēles ekonomika, kuras pilnveidei pat tika piesaistīts profesionālis. Interesanta ir arī spēles pulcinātā 500 000 cilvēku komūna (tas ir vairāk nekā visi Islandes iedzīvotāji kopā).

Vienkāršā valodā, saistoši veidots MOOC kā parādības izvērtējums, kas lielā mērā sakrīt arī ar manis pašas iespaidiem.

Vismaz angļu valodā neesmu manījusi citu tik labu aprakstu par safabricēto tiesas prāvu, kas šobrīd Krievijā notiek pret Alekseju Navaļniju!

Vēl viens pētījums, kas apliecina, ka sievietes nav no Venēras un vīrieši nav no Marsa!

Ja jums interesē, kā tā sanāca, ka Irānā ir tāds režīms, kāds tur ir, tad šis jaunās Irānai veltītās grāmatas apskats London Review of Books būs tieši laikā!

Manuprāt, labākais populārzinātniskais raksts par tumšo matēriju: proti, kas tas tāds ir, kā mēs to zinām, vai tiešām mēs to zinām … un vai jebkad zināsim.

Manā izpratnē ārkārtīga interesanta intervija par morālajiem svētajiem – proti, cilvēkiem, kas ir tik pašaizliedzīgi, ka ir gatavi nepazīstamiem cietējiem ziedot savus iekšējos orgānus vai teju visus ietaupījumus. Kas viņus uz to pamudina un kādēļ sabiedrība pret viņiem izturas ar aizdomām – par to šajā intervijā!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!