Raksts

Lasi! Literatūra atpūtai


Datums:
30. maijs, 2013


Autori

Providus


Foto: Alessandra Kocman

Ģimene, kas nav ģimene - risinājumi mūža nogalei, kā arī demokrātijas atkāpšanās Gruzijā analīze. Šie un citi temati aplūkoti ieteicamās literatūras blogā nedēļas nogalei. Piedāvā Iveta Kažoka, Linda Curika un Ilze Straustiņa.

Iveta Kažoka
Liekais svars ir neveselīgi … vai tiešām un vai visiem? NATURE ziņās raksta par vēl vienas mūsu kultūrā šķietami pašsaprotamas lietas zinātnisku pārbaudi. Atbilde: nē, korelāciju pētījumi liecina, ka vecākiem cilvēkiem “liekais svars” var būt pat veselīgs.

Fantastiski padomi kā netērēt savu laiku, atkārtojot vienas un tās pašas kļūdas un kā domāt KVALITATĪVĀK! Labākie padomi: 1) netērējiet savu laiku, diskutējot ar muļķībām; 2) cieniet sava oponenta argumentācijas spēcīgākās puses; 3) nešaustiet sevi par savām kļūdām, atzīstiet tās un dodieties uz priekšu!

Jauna tendence ASV – kādēļ gan mūža otrajā pusē nevarētu kooperēties un dzīvot kopīgi apsaimniekotās mājās (cilvēki, kas nav “ģimenes” vārda tradicionālajā nozīmē)? Lētāk, jautrāk un, ja vajadzīgs, lielāka iespēja savlaicīgi gūt palīdzību!

Iespējams, ka drīz veselīgu, estētiski skaistu, ilgtspējīgu, tieši mūsu īpašajām vajadzībām un vēlmēm piemērotu ēdienu … PRINTĒSIM! 3D printeru jaunie horizonti jeb labu apetīti!

Foreign Policy blogā par Gruzijas demokrātijas atkritienu – pēc varas nomaiņas arī šajā, vēl nesen tik progresīvajā valstī sākušās reģionam raksturīgās politiskās atriebības!

Linda Curika

Raksts par to, ka dažreiz vai pat vienmēr ir jēdzīgāk iedot bērnam iPAD un ļaut paspēlēt spēlītes, nevis ieslēgt TV Disneja kanālu ar muļķīgajiem tīņiem domātajiem seriāliem.

Ilze Straustiņa

Ko jūs pajautātu Džuliānam Asanžam? TV kanāla Al Jazeera viens no progresīvākajiem raidījumiem “Stream” diskusijā ar Wikileaks dibinātāju un viņa advokātu par trauksmes celšanas iespējām internetā.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!