Raksts

Lasi! Garīgā aktivitāte nedēļas nogalei


Datums:
21. februāris, 2013


Autori

Providus


Foto: Dasha Gaian

Interesantu lasāmvielu, kas atrodama internetā brīvdienām iesaka Iveta Kažoka, Marta Herca, Ilze Straustiņa un Indra Mangule.

Iveta Kažoka
Iedvesmojoša recenzija
Izlasiet recenziju un pēc tam – cerams – grāmatu! Par neparastiem bērniem, kas piedzimst un izaug parastās ģimenēs. Viens no 2012.gada spēcīgākajiem, emocionālākajiem un vērtīgākajiem tekstiem.

Ekonomiskās prognozes – vai ticēt?
Vai progonozes ekonomikā var būt precīzas? Neliels komentārs par precīzu prognožu iespējamību ekonomikā. Komentāra autors uzskata, ka precizitāte ir drīzāk nejaušība nekā likumsakarība.

Marta Herca
Smadzeņu darbība
Cik daudz mēs zinām par to, kā funkcionē mūsu smadzenes? Ļoti iespējams, ka neirozinātne pēdējos pāris simts gadus atrodas uz nepareizās takas, intervijā saka filozofs, lingvists Noams Čomskis. Par to pašu tematu latviski intervija pieejama arī februāra “Rīgas laiks” numurā. Iesaku arī izlasīt 2011.gadā The New Yorker publicēto rakstu par neirozinātnieka Deivida Īglmena (David Eagleman) pētījumiem un atklājumiem – kas notiek un kā mainās laika uztvere, kad esam dzīvību apdraudošās situācijās.

Ilze Straustiņa
Kā nelietot sociālos medijus
Ja parasti tiek apkopoti labās prakses piemēri, tad šajā reizē piedāvājam apkopotus sliktās prakses piemērus – kā nevajadzētu lietot sociālos medijus. Šis jautājums šonedēļ īpaši svarīgs, jo pasaulē tika atzīmēta sociālo mediju nedēļa.

Digitālā žurnālistika
Tiem žurnālistiem, kas vēlas turpināt darboties savā arodā arī nākotnē, jāpieņem, ka nāksies ievērojami mainīt savas profesionālās iemaņas. Kāpēc? Minēti vairāki faktori, kas diktē šo preses evolūciju.

Ilgtermiņa domāšana
Harward Bussiness review blogā par to, kā šobrīd būtu jārīkojas Eiropas Savienībai, lai tā varētu arī turpmāk pastāvēt. Viens no ieteikumiem – domāt ilgtermiņā. Vai šis ieteikums nenoderētu arī Latvijai?

Indra Mangule
Foto kā piemiņa
Atslodzei interesanti fotoattēli no vēstures. Taimskvērs Ņujorkā 1911. gadā; pirmais foto no Maču Pikču, kad to atklāja 1912. gadā; romantiska bilde no Klintonu pāra dzīves – voljebola mačs 1975. gadā un daudzi citi interesanti,neredzēti fotoattēli.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!