Pētījums

Labour Mobility in the Enlarged EU: International Migration from the EU8 countries


Gads:
2004
Organizācija:
Centre of Migration Research


Autori

Providus


Pētījums sastāv no plaša apraksta par migrācijas tendencēm astoņās jaunajās ES dalībvalstīs, kuras ES pievienojās 2004.gada 1.maijā. Kopš 1989.gada visas šīs valstis piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas, pārejot no plānveida uz tirgus ekonomiku. Pētījums arī apskata pirms un pēc paplašināšanās mijiedarbību un politisko, sociālo un ekonomisko pārmaiņu ietekmi uz migrācijas tendencēm ES-8 reģionā.

Otrajā nodaļā autori analizē migrācijas iemeslus un iespējamās sekas. Trešajā nodaļā ir aprakstīti migrācijas apjomi un īpatnības ES-8 valstīs šobrīd, salīdzināts ar padomju laiku un ES-15 valstu migrācijas tendencēm. Ceturtajā nodaļā autori paredz nākotnes starptautiskās migrācijas iezīmes šajā reģionā.

Labour Mobility in the Enlarged EU: International Migration from the EU8 countries

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!