Raksts

Labākie blogi par migrāciju un patvēruma meklētājiem


Foto: Pimthida

Migrācija, bēgļi, patvēruma meklētāji – vārdi, ko mēs šodien dzirdam teju ikkatrā ziņu izdevumā, aprakstot pēdējo statistiku, sensācijas un politiskās reakcijas. Šajā informācijas plūsmā ir viegli apjukt, tāpēc gribu piedāvāt dažus aizraujošus blogus, kas varētu atvieglot plašākas informācijās iegūšanu.

1.The Migrationist ir blogs, kurā rakstus veido starptautisks autoru kolektīvs, sadarbojoties gan akadēmiskās vides pārstāvjiem, gan jomas profesionāļiem. Bloga mērķis ir veidot informētu sarunu par migrāciju, patvērumu un cilvēktirdzniecību. Piemēram, atbildot uz Donalda Trampa ievēlēšanu, tika publicēts raksts par to, kā tas ietekmēs ASV dzīvojošos imigrantus un bēgļus.

2.Migrācijas pētnieka Hein de Haas personīgais blogs, kurā Amsterdamas Universitātes socioloģijas profesors vieglā valodā raksta par populāriem, ar migrāciju saistītiem mītiem un to, cik lielā mērā tas atbilst patiesībai, piemēram, vai migrācija veicina izcelsmes valstu ekonomisko izaugsmi.

3.Migration Matters ir platforma, kas izveidota, lai šķetinātu neskaidros jautājumus un bailes, kas saistītas ar migrāciju un patvēruma meklētāju plūsmu Eiropā. Papildus blogam, šajā platformā iespējams sekot tiešsaistes kursiem par ar migrāciju saistītām tēmām.

4.Par migrācijas juridiskajiem aspektiem Eiropā varat uzzināt Odysseus akadēmiskā tīkla administrētajā blogā „EU Immigration and Asylum Law and Policy”. Bloga nosaukums, iespējams, nav visieintriģējošākais, bet lieliski reaģē uz jaunākajiem priekšlikumiem un normatīvo aktu grozījumiem.

5.Dažkārt universitātēs esošie institūti rada blogus, lai paplašinātu savu komunikāciju ārpus akadēmiskās vides. Šajos institūtos strādā nozares izcilākie pētnieki, tāpēc noteikti atrodami interesanti domu graudi par aktuālo. Skatiet Oksfordas Universitātes International Migration Institute, COMPAS, Refugee Studies Center blogus kā piemērus.

6.Migration Policy Institute tiešsaistes dienasgrāmata piedāvā apskatus par migrācijas tendencēm visdažādākajos pasaules reģionos.

7.Balss-blogs Monday Morning Meetings on Migration publicē podkāstus, kuros reaģē uz aktuāliem, ar migrāciju saistītiem jautājumiem, īpaši piemērots brīžiem, kad slinkums lasīt.

8.MENA Migration Blog gan publicē, gan apkopo rakstus par migrāciju Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā. Šeit atradīsiet arī noderīgas norādes uz citiem informācijas avotiem par šo reģionu.

Papildus, ja interesē ik dienas vairākas reizes saņemt jaunumus par migrācijas un patvēruma politikas jautājumiem, varu ieteikt pievienoties divām Facebook grupām: Metropolis un Migration Policy in a European Context (es brīdinu: jaunumu ir daudz!).

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!