Pētījums

Korupcijas upura rokasgrāmata 2014


Foto: Delna

Vai jebkurš var būt trauksmes cēlējs, kur meklēt palīdzību ziņošanas gadījumā un kā pasargāt sevi no atriebības?

Tipisks korupcijas gadījums ir kukuļņemšana, taču – vai arī amata pilnvaru ļaunprātīga izmantošana ir korupcija? Kā būs ar pārkāpumiem partiju finanšu jomā? Kā ar lēmumu pieņemšanu, atrodoties interešu konflikta situācijā, – kad amatpersonu „plēš pušu”, no vienas puses, viņa amata diktētās intereses pieņemt sabiedrībai iespējami labu lēmumu un, no otras puses, personiska ieinteresētība pilnīgi pretējā, savu personisko finansiālo interešu diktētā lēmumā?

PROVIDUS pētnieces Ivetas Kažokas un sabiedrības par atklātību Delna sagatavotā rokasgrāmata domāta visiem, kas vēlas saprast, kā rīkoties gadījumos, kad sastopaties ar korupciju.

(Rokasgrāmatapdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!