Pētījums

KLP ekonomiskās un finanšu krīzes priekšā


Gads:
2009
Organizācija:
Eiropas Parlaments


Autori

Providus


Nekustamā īpašuma burbuļa pārplīšana Amerikā laikā no 2007. līdz 2008.gadam iezīmē ļoti dziļas un globālas finanšu krīzes sākumu, kas ir izraisījusi pasaules ekonomikas lejupslīdi.

Šā iemesla dēļ pašreizējā ekonomiskā un finanšu krīze izmaina vairākus kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) parametrus:

  • jāņem vērā lejupslīdes ietekme uz lauksaimniecības izejvielu tirgus attīstību un īpaši uz pārtikas preču pieprasījumu pasaulē,
  • krīze ir ietekmējusi arī citas nozares un lauksaimniecības produkcijas ienākumu un izmaksu svārstības, kas pastiprina KLP atbalsta stabilizējošo lomu;
  • pastāv ietekme (asimetriska, bet globāla) uz valsts finansēm, proti, vai nu uz Kopienas budžetu (pašu līdzekļu un izdevumu līmenī) vai arī valsts budžetu.

KLP ekonomiskās un finanšu krīzes priekšā


Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!