Pētījums

Izglītības finansēšana Latvijā


Gads:
2001
Organizācija:
LZA Ekonomikas institūts


Autori

Providus


Šī pētījuma mērķis ir noskaidrot izglītības finansēšanas kārtību, pietiekamību un efektivitāti Latvijā dažādās izglītības pakāpēs un veidos.

Pētījuma pamatā ir izglītības iestāžu finansu un darbības oficiālās statistikas analīze, līdz šim paveikto pētījumu, komentāru un priekšlikumu apkopojums, intervijas ar izglītības darbiniekiem un ārvalstu pieredzes izpēte.

Pētījuma rezultāti izklāstīti sešās nodaļās, kas sniedz atbildes uz galvenajiem jautājumiem. Nozīmīga vieta pētījumā ir izglītības finansējuma teritoriālā sadalījuma izpētei, kas nepieciešams, lai izvērtētu finansējumu pirmsskolas, pamatskolas, vispārējai vidējai un interešu izglītībai.

Pētījuma nodaļas ir:

1.Izglītības finansējuma vispārīgie jautājumi.
2.Izglītības finansējuma teritoriālā sadalījuma analīze.
3.Izglītības finansēšana Latvijā izglītības pakāpēs un veidos (valsts, pašvaldību un privātais).
4.Izglītības finansēšanas piemēri ārzemēs.
5.Priekšlikumi izglītības finansēšanas uzlabošanai.
6.Priekšlikumi par iegūto pētījuma rezultātu praktisko pielietojumu.

Izglītības finansēšana Latvijā

Atskaites teksts
(Pievienotais failspdf)

Projekta un risinājuma anotācija
(Pievienotais failspdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!