Pētījums

Intergenerational solidarity


Gads:
2009
Organizācija:
European Commission


Autori

Providus


Gandrīz visās Eiropas Savienības dalībvalstīs sabiedrība noveco – jaundzimušo skaits samazinās un dzīves ilgums palielinās. Demogrāfisko evolūciju pavada arī sociālās izmaiņas, piemēram, sociālajā aizsardzībā, mājokļu politikā un nodarbinātībā. ES straujajam novecošanās procesam ir arī ietekme uz starppaudžu attiecībām.

Politiskā diskusija ir galvenokārt koncentrējusies uz negatīvajiem aspektiem – izdevumiem pensijām un veselībai, kā arī sociālās aizsardzības shēmām. Taču lai tās darbotos ir nepieciešam starppaudžu solidaritāte. Pētījums atspoguļo ES iedzīvotāju viedokļus par sabiedrības novecošanās izmaksām, nepieciešamību pēc pensiju un sociālās sistēmas reformām, veidiem, kādā vecāki cilvēki dod ieguldījumu sabiedrībā u.c.

Intergenerational solidarity

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!