Pētījums

Inflation in the Baltic states and other EU new member states: Is there a mystery to unravel?


Gads:
2006
Organizācija:
BICEPS (Baltic International Centre for economic Policy studies) and Stockholm School of Economics in Riga.


Autori

Providus


Pētījums analizē inflācijas pieredzi jaunajās Eiropas Savienības dalībvalstīs kopš 2000.gada, īpašu uzmanību vēršot trīs Baltijas valstīm: Igaunijai, Latvijai un Lietuvai.

2005.gadā tika novērots, ka inflācija Igaunijā un Latvijā uzrādīja augstākos rādītājus, atšķiroties no citām jaunajām dalībvalstīm, taču inflācijas rādītāji trīs Baltijas valstīs ir atšķirīgi, līdz ar to galvenais jautājums, kas tiek apskatīts pētījumā, ir iemesli, kas ir pamatā inflācijas paātrinājumam Baltijas valstīs, un kā saskaņot kopējo Baltijas valstu inflācijas paātrināšanos ar faktu, ka inflācijas līmenis katrā valstī tomēr ir atšķirīgs.

Inflation in the Baltic states and other EU new member states: Is there a mystery to unravel?


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!