Pētījums

In – work Poverty and Labour Market Segmentation in the EU


Gads:
2011
Organizācija:
Social Inclusion Policy and Practice, CEPS/INSTEAD


Autori

Providus


Eiropas Savienība, novēršot nabadzību un sociālo atstumtību, līdz šim nav ņēmusi vērā strādājošo nabadzības un darba tirgus noslāņošanos. Tā kā aptuveni 17 miljoni strādājošo ir nabadzīgi, kas veido 15% jaunās Eiropas populācijas, tad sociālās iekļaušanas mērķis uz 2020.gadu turpmāk kļūs arvien nozīmīgāks. Pētījumā analizētā strādājošo nabadzība un darba tirgus noslāņošanās ir pirmais solis, mēģinot pētīt šo problēmu. Pētījums arī ir liels ieguldījums ES „Aktīvās iekļaušanas” procesa uzraudzībā, kas tika uzsākts 2008. gada beigās un ir nozīmīga daļa ES centienos apkarot nabadzību un sociālo atstumtību.

Pētījums veidots uz dalībvalstu ziņojumu bāzes (tajā skaitā pieejams atsevišķs ziņojums par situāciju Latvijā), ko sagatavojuši neatkarīgi eksperti sociālās atstumtības jautājumos. Ziņojumi ietver trīs elementus. Pirmkārt, tajos ietverta statistika par situāciju konkrētajā valstī salīdzināmā perspektīvā. Otrkārt, uz statistikas datu pamata tiek analizēti faktori, kas nosaka strādājošo nabadzību un darba tirgus noslāņošanos, izmantojot kritisku pieeju nacionālo valdību un pētnieku atzinumiem, kā arī parāda, kā šie jautājumi tiek apspriesti politiskajā līmenī. Treškārt, ziņojumi analizē dalībvalstu rīcībpolitikas šīs problēmas risināšanai. Sintezētajā ziņojumu pētījumā noteiktas jomas, kurās nepieciešami uzlabojumi.

In – work Poverty and Labour Market Segmentation in the EU


Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!