Pētījums

Implementation of Renewable Energy in the European Union Until 2010


Organizācija:
Ecofys, 3E, Fraunhofer ISI for DG Transport and Energy


Autori

Providus


Pētījuma mērķis ir noteikt politikas instrumentu ietekmi uz atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu laika posmā līdz 2010.gadam 15 Eiropas Savienības dalībvalstīs. Pētījuma ietvaros izvērtēta vienīgi, tā saukto “tiešo” politikas instrumentu ietekme. Tiešie politikas instrumenti tiek definēti kā visi instrumenti, kuru mērķis ir paaugstināt atjaunojamo energoresursu izmantošanas apjomu īstermiņā, piemēram, investīciju atbalsta shēmas utt.

Pētījuma ietvaros tiek norādīts, ka līdz 2010.gadam Eiropas Savienībā visvairāk pieaugs vēja enerģijas izmantošana, pieaugums nav vērojams hidroelektroenerģijas izmantošanas apjomos. Liels pieaugums paredzams fotogalvaniskās (galvenokārt Vācijā un Spānijā) un biomasas izmantošanas apjomos, kas visās 15 ES dalībvalstīs tiek uzskatīta kā būtisks atjaunojamās enerģijas avots. Tāpat paredzams, ka aizvien plašāk tiks izmantota saules enerģija, kamēr ģeotermālie enerģijas avoti netiks tik plaši izmantoti.

Implementation of Renewable Energy in the European Union Until 2010

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!