Raksts

Ietekmes uz vidi stratēģiskā novērtējuma vides pārskats NAP 2007.-2013. gadam. 1. redakcija


Datums:
24. marts, 2006


Autori

Providus


Sabiedriskā apspriešana no 2006.gada 20.marta līdz 28. aprīlim

Lai novērtētu Nacionālā attīstības plāna (NAP) īstenošanas iespējamo būtisko ietekmi uz vidi un savlaicīgi novērstu vai mazinātu ar NAP īstenošanu saistītās negatīvās ietekmes uz vidi, tika veikts Stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums (SIVN). SIVN rezultātā sagatavotais Vides pārskats sniedz sabiedrībai informāciju par NAP īstenošanas ietekmi uz vidi un pārskatu pār ieteikumiem negatīvās ietekmes novēršanai vai mazināšanai.

Šis ir pirmais Vides pārskata projekts, kas ir nodots sabiedriskajai apspriešanai. Pēc sabiedrības un atbildīgo valsts institūciju komentāru saņemšanas un NAP 2. redakcijas sagatavošanas, Vides pārskats tiks atbilstoši pārskatīts, papildināts un pārskata gala versija tiks iesniegta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai.

Vides pārskata sabiedriskā apspriešana ir uzsākta 2006.gada 20.martā un tā ilgs līdz 28. aprīlim. Sabiedriskās apspriešanas laikā notiks konsultācijas ar atbildīgajām valsts pārvaldes institūcijām, vides nevalstiskajām organizācijām un sabiedrību plašākā izpratnē.

Vides pārskata sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks

Rīga, 2006. gada 4. aprīlī, SIA “Biznesa augstskola Turība”, Graudu iela 68

Ierosinājumus lūdzam sūtīt uz e-pasta adresi sivn@nap.lv

(Ietekmes uz vidi stratēģiskā novērtējuma vides pārskats NAP 2007.-2013. gadam. 1. redakcijapdf) (822.33 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!