Raksts

IESPĒJA: Piesakies PROVIDUS mentoru programmai!


Datums:
11. janvāris, 2015


Autori

Providus


Foto: Christopher A

Aicinām naturalizētos pilsoņus, nepilsoņus un trešo valstu piederīgos ar pastāvīgo uzturēšanas atļauju apgūt projektu vadības un sabiedriskās līdzdalības prasmes!

Tās ļaus palīdzēt citiem nepilsoņiem un ārzemēs dzimušajiem Latvijas iedzīvotājiem aktīvi iesaistīties Latvijas sabiedrības dzīvē, tai skaitā savu interešu aizstāvībā.

Kas var pieteikties mentoru programmai?

•Latvijā dzīvojošie cilvēki, kas ieguvuši Latvijas pilsonību, naturalizējoties pēdējo 10 gadu laikā;
•Latvijas nepilsoņi;
•Trešo valstu pilsoņi ar pastāvīgo uzturēšanās atļauju Latvijā.

Mentoru programmas dalībnieku atlases kritēriji:

•Kandidātiem jābūt strādājošajiem ar pastāvīgu darbu vai studentiem;
•Nepieciešamas vidēji labas vai labas latviešu valodas zināšanas;
•Vēlama pilsonisko aktivitāšu vai brīvprātīgā darba pieredze;
•Mums ir svarīga jūsu motivācija – pieteikumam jāietver motivācijas vēstuli (latviešu, krievu vai angļu valodās).

Ko PROVIDUS piedāvā mentoru programmas dalībniekiem?

•Iespēju apmācību ceļā izkopt līderības un mentoringa prasmes;
•Iespēju iegūt projektu vadības prasmes;
•Jaunas zināšanas par līdzdalības metodēm un iespējām Latvijā;
•Iespēju iegūt nelielu finansējumu (projekta izdevumi + neliela stipendija) savam līdzdalības projektam, lai atbalstītu trešo valstu valstspiederīgo un nepilsoņu aktīvu iesaisti pilsoniskās aktivitātēs.

Mentoru programma ietver 2 nodarbības nedēļā no 2015. gada februāra sākuma līdz 2015. gada marta beigām. Tāpat programmā ieplānoti 2 mēneši savu projektu realizēšanai tiem programmas dalībniekiem, kuri veiksmīgi absolvēs apmācības, un kuru projektu idejas iegūs augstāko novērtējumu.

Kā var pieteikties?

Atsūtiet savu CV un motivācijas vēstuli ar e-pasta adresi un telefona numuru uz ilze.arnesta@providus.lv līdz 2015. gada 3.februārim.

Pasākums notiek projekta „Daudzpusīgi risinājumi sabiedrības izglītošanai un integrācijai – 3” ietvaros. Projektu īsteno “Patvērums “Drošā māja” ” sadarbībā ar biedrību “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”. Projektu (līdz)finansē Eiropas Savienība. Projekta “Daudzpusīgi risinājumi sabiedrības izglītošanai un integrācijai – 3” īstenošana tiek līdzfinansēta 75% apmērā no Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda un 25% apmērā no valsts budžeta līdzekļiem. Šī publikācija ir veidota ar Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda atbalstu. Par publikācijas saturu atbild biedrība „Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!