Raksts

IESPĒJA: Meklējam palīgus mediju, enerģētikas un krimināltiesību jomā


Datums:
21. maijs, 2014


Autori

Providus


Foto: jessica wilson {jek in the box}

Piedāvājam prakses iespēju studentiem vienā no spēcīgākajām NVO Latvijā. Pieteikšanās līdz 4.jūnijam.

Prasības mediju lietu kandidātam:

Meklējam studentu žurnālistikas, sabiedrisko attiecību, multimediju vai audiovizuālās mākslas specialitātē ar interesi par internetu, medijiem, politiku, sabiedrības procesiem un sociālajiem medijiem.

Īpaši augstu vērtēsim kandidāta tuvību ar
– fotogrāfiju (veidot, apstrādāt, atlasīt)
– skaņas un video montāžu,
– infografikām un vizualizācijām
– eksperimentiem

Prasības enerģētikas pētniecības asistentam:

Meklējam enerģētisku stažieri ar zināšanām, erudīciju un interesi par enerģētikas politiku Latvijā. Galvenie pienākumi saistīti ar atbalstu pētījumā par atjaunojamo energoresursu (AER) izmantošanas perspektīvām pašvaldībās. Divu mēnešu laikā būs jāiesaistās Latvijas pašvaldību situācijas kvalitatīvā apzināšanā – kur un kā notikusi, notiek vai tiek plānota AER izmantošana enerģijas ražošanā, pēc kādiem principiem un kādēļ tiek lemts izmantot vai arī neizmantot enerģijas ražošanā AER.

Nepieciešamas labas angļu valodas zināšanas citu valstu pieredzes apzināšanai un salīdzināšanai ar Latvijas situāciju.

Prasības krimināltiesību pētniecības asistentam:

Krimināltiesību pētnieki labprāt sadarbosies ar praktikantu, kuram ir ļoti labas angļu valodas zināšanas un vēlme gūt padziļinātu ieskatu tēmās, kas saistītas ar atjaunojošo justīciju, juvenālo justīciju, sodu izpildi un noziedzīgos nodarījumos cietušo personu tiesībām. Lai starptautisku projektu ietvaros radītos pētījumus, labās prakses apkopojumus un ziņojumus padarītu pieejamākus Latvijas tiesībsargājošo iestāžu speciālistiem, studentiem un citiem interesentiem, praktikanta galvenie uzdevumi būs praktiski-zinātnisku materiālu tulkošana latviešu-angļu / angļu-latviešu valodā. Prasības: ļoti labas angļu valodas zināšanas.

Praktikantu ieguvumi:

– Pieredze darbā vienā no spēcīgākajām NVO Latvijā,
– Iespēja mācību laikā iegūtās zināšanas pielietot praksē,
– Ikdienā satikt un pārrunāt sociālpolitiski satraucošus jautājumus ar ekspertiem, kas parasti redzami medijos un publiskās diskusijās.

Piedāvājam iespēju vajadzības gadījumā strādāt neklātienē.

Prakses uzsākšanas datums: Pēc vienošanās
Vēlamais prakses termiņš: Pēc vienošanās (2 – 6 mēneši)
Slodze: Pēc vienošanās (aptuveni 2 stundas dienā/12 stundas nedēļā)

Prakses norises vieta:
Alberta iela 13
Rīga

Pieteikšanās līdz 4.jūnijam
Sūtiet pieteikumus (CV un motivācijas vēstuli) uz indra.mangule@providus.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!