Raksts

IESPĒJA: Kā sargāsim Latviju: jaunā Valsts aizsardzības koncepcija


Datums:
14. decembris, 2014


Autori

Providus


Foto: dbnunley

15.decembrī, plkst. 15:00-17:00 diskutēs par Latvijas aizsardzības stratēģiju.

Pēdējā gada laikā ģeopolitiskā situācija Eiropā ir krasi mainījusies, un Latvija kā Austrumeiropas valsts un vēl jo vairāk kā Krievijas kaimiņvalsts pastiprināti izjūt Ukrainas krīzes radīto ietekmi uz reģiona drošību. Latvijas eksperti Jānis Garisons (valsts sekretāra vietnieks – politikas direktors, Aizsardzības ministrija), Juris Zeibārts (Apvienotā štāba priekšnieks, Nacionālie bruņotie spēki), Baiba Braže (vēstniece, Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītāja, Ārlietu ministrija), Mārtiņš Vērdiņš (Rezerves virsnieku un instruktoru neformālā apvienība) un Māris Cepurītis (pētnieks, Austrumeiropas politikas pētījumu centrs) diskusijā analizēs, vai līdz ar drošības apstākļiem ir mainījušies arī valsts aizsardzības pamatprincipi un kādi risināmie jautājumi ir jāaktualizē jaunās Valsts aizsardzības koncepcijas veidošanas procesā. Ievadvārdus teiks Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, un diskusiju moderēs Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks Mārtiņš Daugulis.

Šī ir ievada diskusija, kur sabiedrībai būs iespēja uzklausīt ekspertu viedokļus par jaunās Valsts aizsardzības koncepcijas izstrādes principiem un paust savu redzējumu šajā jautājumā.

Pasākums notiks viesnīcā Alberta Hotel. Lūdzu, reģistrējieties, rakstot uz liia@liia.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!