Raksts

IESPĒJA: Eiropas nākotne. Jaunās Eiropas Komisijas prioritātes


Datums:
04. novembris, 2014


Autori

Providus


5.novembrī Britu vēstniecība aicina uz diskusiju par izaicinājumiem, ar kādiem būs jāsastopas jaunajai Eiropas Komisijai šajos ekonomiskajos un politiskajos apstākļos.

Žana Kolda Junkera vadītā Eiropas Komisija sāk darbu kritiskos apstākļos – ekonomika aug lēni, pakāpeniski samazinās Eiropas loma globālajā ekonomikā, toties aug sabiedrības vilšanās, ko labi demonstrēja pēdējās Eiropas Parlamenta vēlēšanas – šie indikatori norāda, ka ir nepieciešamas reformas. Politikas analītiķi no Lielbritānijas un Latvijas diskutēs par to, kā Eiropas Komisija varētu veicināt ekonomisko izaugsmi un labklājību Eiropas Savienībā un veidot tiltu starp ES un tās iedzīvotājiem.

Diskusijas pamatā būs domnīcas Open Europe šā gada septembra sākumā publicētais Mandāts jaunajai Eiropas Komisijai, kurā iekļauti konkrēti priekšlikumi – vienotā digitālā tirgus ieviešana un pakalpojumu tirgus liberalizācija, vairāk pilnvaru nodrošināšana nacionālajiem parlamentiem ES lēmumu pieņemšanas procesā, rūpīga jaunu ES noteikumu un likumu nepieciešamības izvērtēšana, ES budžeta reformas, samazinot ES institūciju izdevumus un vajadzības gadījumā likvidējot institūcijas.

Piedalās Open Europe pārstāvis Pāvels Swidlickis (Pawel Swidlicki), Centre for European Reform pārstāvis Stīvens Tindeils (Stephen Tindale) un domnīcas PROVIDUS vadītāja Dace Akule. Sarunu vada Dr. Daunis Auers, Latvijas Universitātes un Rīgas Ekonomikas augstskolas mācībspēks.

Diskusija notiek 5.novembrī no 15.00 līdz 17.00 Rīgas Juridiskajā augstskolā, 42.auditorijā.

Lūgums reģistrēties līdz 3.novembrim rakstot e-pastu Andra.Jakovica@fco.gov.uk vai zvanot pa telefonu 67774763

Vairāk par Britu nedēļas pasākumiem


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!