Raksts

IESPĒJA: Ar lielāku jaudu un ietekmi – Latvijas nākamie 10 gadi Eiropas Savienībā


Datums:
08. decembris, 2014


Autori

Providus


Foto: European Parliament

11.decembrī aicinām uz jauna pētījuma prezentāciju „Latvijas 10 pirmie gadi Eiropas Savienībā: sabiedrības noskaņojums un lēmumu pieņemšana.” Tai sekos apaļā galda diskusija ar deputātiem, ministriju pārstāvjiem, sabiedriskajiem aktīvistiem, ES lietu zinātājiem un citiem interesentiem.

Svarīgākās pētījumā skartās tēmas:
•Kas ir Latvijas lielākie sasniegumi Eiropas Savienības līmeņa lēmumu ietekmēšanā?
•Kas darāms, lai Latvijas balss būtu ietekmīgāka un labāk dzirdama?
•Vai Latvijai ir stratēģisks redzējums par savām interesēm Eiropas Savienībā?
•Cik prasmīgi ES līmeņa jautājumu ietekmēšanā ir Latvijas ierēdņi, politiķi, privātā sektora lobētāji?
•Kas, atbilstoši sabiedrības skatījumiem, ir lielākie ieguvumi un zaudējumi pēc Latvijas pirmajiem 10 gadiem Eiropas Savienībā?

Pētījuma ietvaros veiktā sabiedriskās domas aptauja uzrāda, ka tikai 15% Latvijas iedzīvotāju tic, ka Eiropas Savienībā tiek ņemtas vērā viņu intereses. Salīdzinot ar citām ES dalībvalstīm, tieši Latvijā skepse par savas balss nozīmi ir īpaši izteikta. Tieši tādēļ apaļā galda diskusijā ES jautājumu lietpratēji vāks idejas darāmajiem darbiem, lai Latvijas balss Eiropas Savienībā būtu dzirdama un ietekmīga ne tikai prezidentūras laikā, bet arī nākamos 10 gadus.

Pētījumu prezentēs PROVIDUS pētniece Iveta Kažoka. Apaļā galda diskusiju moderēs PROVIDUS direktore Dace Akule.

(Pasākuma programmapdf)

Kontaktinformācija
•Lūdzu dalībai apaļā galda diskusijā pieteikties rakstot Laurai Leitlantei: info@providus.lv
•Sīkāka informācija par pētījumu un apaļā galda diskusiju: Iveta Kažoka, 67039361; iveta.kazoka@providus.lv

Pasākums īstenots projekta „Paplašināšanās un pilsoniskums: skatoties uz nākotni” ietvaros. Projekts finansēts Eiropas Savienības programmas Eiropa pilsoņiem ietvaros. Projekts līdzfinansēts ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu Latvijas valsts budžeta finansētās programmas “NVO līdzfinansējuma programma 2014-2016” ietvaros (līg.Nr.2014.LV/LF/13/12). Par pasākuma saturu atbild biedrība “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!