Pētījums

How to Reform the EU Budget? A Methodological Toolkit


Gads:
2009
Organizācija:
Swedish Institute for Policy Studies


Autori

Providus


ES budžets tiek kritizēts par to, ka tas nav saistīts ar šodienas politiskajām realitātēm. Gatavojoties jaunajai ES budžeta perspektīvai, šajā metodoloģiskajā rokasgrāmatā ir atspoguļots detalizēts ES budžets. Pētījuma starpdisciplinārā pieeja apvieno dažādas ekonomikas un politikas zinātnes nozares, ņemot vērā subsidiaritātes principu.

Papildus tam autors pievērš uzmanību diviem aspektiem – viens no tiem ir tas, ka nepietiek analizēt kādu politiku kopumā, ir jāanalizē tās apakšjomas, un otrs – ES budžetu nedrīkst analizēt atsevišķi no nacionālajiem budžetiem. Tādējādi pētījums izskata nevis to, vai kādai politikas jomai ir jāsaņem finansējums, bet kurām politikas specifiskajām programmām jāpiešķir finansējums. Autora secinājumi par ES izdevumiem būtiski atšķiras no tradicionālajā literatūrā sastopamajiem.

How to Reform the EU Budget? A Methodological Toolkit

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!