Pētījums

How independent are EU Agencies?


Gads:
2009
Organizācija:
RECON Online Working Paper series


Autori

Providus


Darbā no institucionālās perspektīvas tiek pētīta ES aģentūru neatkarība.

Pirmajā pētījuma daļā autori piedāvā ES aģentūru formālās neatkarības definīcijas. Otrajā pētījuma daļā tiek noteikta koncepta, kas saistīts ar aģentūru mandātiem, kā arī ar dažādiem mehānismiem un kontroli, operacionalizācija. Treškārt, operanacionalizēto neatkarības konceptu definīcijas tiek empīriski attiecinātas uz visām 29 ES aģentūrām. Šim nolūkam izveidots arī visu ES aģentūru neatkarības pakāpes grafiks. Nobeiguma daļā autori diskusiju par aģentūru neatkarību sasaista ar dažādiem koncpetiem par atbildību.

How independent are EU Agencies?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!