Pētījums

How flexible should Europe be?


Gads:
2000
Organizācija:
Centre for European Reform


Autori

Providus


ES tika būvēta uz vairākiem būtiskiem pamatprincipiem: sociālā un politiskā solidaritāte, kopīgas intereses, suverēnas valdības un to vienlīdzība, kā arī likumu un taisnīguma ievērošana. Fleksibilitāte šos principus var vājināt. Tāpēc ES izaicinājums ir atrast balansu, veidot ciešākas sadarbības iespējas starp vairākām dalībvalstīm, vienlaicīgi nodrošinot, ka šis sadarbības mehānisms netiek izmantots negatīvā veidā.

Pētījuma mērķis ir izvērtēt visus “par” un “pret”, lai ciešākas sadarbības mehānismu padarītu vienkāršāku. Pētījums iekļauj spekulācijas par to, kurās jomās un kādu mērķu vārdā, visticamākais, tiks izmantota ciešākas sadarbības iespēja. Autori arī izvērtē, kādus sarežģījumus ciešākas sadarbības iespēja vairāku valstu vidū varētu radīt ES ilgtermiņā. Vai padziļinātas sadarbības iespēja būs efektīgs veids, kā tikt galā ar 27 valstu dažādību? Un vai tāds sadarbības modelis ilgermiņā nenovedīs pie ES ‘kodola’ izveidošanās, proti, dalībvalstu klasificēšanas noteiktu kategoriju grupās?

How flexible should Europe be?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!