Pētījums

EU-US Risk Policy in the European Neighbourhood: The cases of Moldova and Georgia


Gads:
2006
Organizācija:
Center for Transatlantic Foreign and Security Policy Studies, Department of Politics and Social Sciences, Freie Universitat Berlin


Autori

Providus


Transatlantiskās kopienas drošības vide ir būtiski mainījusies kopš Austrumu-Rietumu konflikta beigām. Galvenais drauds drošībai vairs nav kara pieteikums no nedraudzīgas valsts, galvenie draudi pašlaik pastāv no nevalstiskiem orgāniem. Politisko sarunu līmenī šīs izmaiņas ir tikušas iekļautas jauno risku retorikā.

Neviens politiķis no Atlantiskā okeāna kopienas vairs neapspriež ārlietu politiku, nepieminot terorismu, organizētu noziedzību vai tā sauktās ‘failing states’. Neskatoties uz šo retoriku, stratēģiskās pārrunas ar transatlantiskajā kopienu par to, kā panākt šo risku mazināšanos, bieži vien nav pietiekami attīstītas.

Stratēģisko pārrunu trūkums transatlantiskajā kopienā attiecībā uz pēc-padomju teritoriju ir daļēji skaidrojams ar vēsturiskas apziņas trūkumu Rietumos. Tomēr to var skaidrot arī ar vispārējām problēmām attiecībā uz drošības riskiem.

EU-US Risk Policy in the European Neighbourhood: The cases of Moldova and Georgia

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!