Pētījums

EU External Representation in Conflict Resolution: When does the Presidency or the High Representative Speak for Europe?


Gads:
2011
Organizācija:
EIOP


Autori

Providus


Eiropas integrācijas jautājumos galvenā problēma ir „kopējā balss” – kurš no pārstāvjiem runā visas Eiropas Savienības vārdā?

Tomēr pastāv daži sistemātiski mēģinājumi analizēt gadījumus, kad Augstais pārstāvis vai ES rotējošā prezidentūra pārstāv Eiropas Savienību kopumā. Pētījumā analizēti divi līdzīgi konfliktu atrisināšanas gadījumi, kad ES tika iesaistīta, lai pierādītu, ka rotējošai prezidentūrai ir liela nozīme. Lielajām dalībvalstīm ir vairāk politiskās pieredzes un diplomātisko resursu, tādēļ prezidentūras laikā tās mazāk paļāvušās uz Augsto pārstāvi un viņa administrāciju. Pētījumā arī secināts, ka Augstajam pārstāvim pastāv lielākas grūtības pievērst mediju un trešo personu uzmanību salīdzinājumā ar lielajām dalībvalstīm.

EU External Representation in Conflict Resolution: When does the Presidency or the High Representative Speak for Europe?


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!