Raksts

Domnīcu PROVIDUS vadīs pētniece Iveta Kažoka


Datums:
18. janvāris, 2018


Autori

Providus


No 2018.gada 19.janvāra domnīcas PROVIDUS vadību pārņem vadošā pētniece Iveta Kažoka.

Kopš 2005.gada Iveta Kažoka bija PROVIDUS pētniece, kas specializējas labas pārvaldības un sabiedrības līdzdalības jautājumos kā Latvijas, tā Eiropas Savienības līmenī. Viņas zināšanas regulāri izmanto Saeimas komisijas un nozaru ministrijas, strādājot ar jautājumiem, kas skar, piemēram, politisko partiju regulēšanu vai jēgpilnu sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanā.

Papildus pētījumiem un analītiskiem rakstiem, Iveta Kažoka ir organizējusi un vadījusi diskusijas, kā arī palīdzējusi veidot interaktīvus vēlētāju izglītošanas rīkus (piemēram, gudrasgalvas.lv un Pielaiko partiju! anketas). Viņa arī ir Latvijā plaši atpazīta sabiedrisko notikumu komentētāja.

Ivetai Kažokai ir Latvijas Universitātes maģistra grāds tiesību zinātnēs, kā arī papildus starpuniversitāšu diploms Eiropas Savienības tiesībās. Viņa pati ir bijusi vieslektore augstskolās, lasot kursus par publiskajām tiesībām, publiskās pārvaldes tiesībām un tiesību filozofiju. Pirms darba uzsākšanas PROVIDUS 2005.gadā, viņa strādāja Tieslietu ministrijā.

PROVIDUS biedri šī gada janvārī nolēma veidot jaunu, mūsdienīgāku vadības modeli, samazinot administratīvos izdevumus un palielinot saturisko darbinieku lomu. Kā norāda Iveta Kažoka: “2018.gadā PROVIDUS uzmanības centrā būs pārvaldes un politisko partiju stiprināšanas, kā arī gudras migrācijas jautājumi. Ar kolēģiem esam apņēmības pilni strādāt pie uzlabojumiem šajās jomās. Pārņemot vadības stafeti, apņemos gādāt par to, lai PROVIDUS arī turpmāk būtu viena no ietekmīgākajam Latvijas domnīcām, kas spēj piedāvāt konstruktīvus risinājumus sarežģītām pārvaldes problēmām.”

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!