Raksts

Diskusija: Digitālo prasmju attīstība – ceļš uz iekļaujošu darba tirgu


Datums:
11. marts, 2018


Autori

Providus


Foto: Ilmārs Znotiņš

90% nākotnes darba vietās būs nepieciešamas digitālās prasmes, taču teju pusei Latvijas iedzīvotāju tās ir nepietiekošas. Kādas politikas iniciatīvas un prakse pastāv, lai veicinātu digitālo prasmju apgūšanu? Kā darba devēji nodrošina sev nepieciešamo digitālo prasmju attīstību? Kā digitālo prasmju attīstīšana var veicināt Latvijas ekonomikas izaugsmi un padarīt Latvijas darba tirgu iekļaujošāku? Vai nodarbinātības politikas regulējumam un praksei ir jāmainās līdz ar digitalizācijas un moderno biznesa modeļu attīstību?

Lai rastu atbildes uz šiem jautājumiem, PROVIDUS un Lielbritānijas vēstniecība Latvijā aicina piedalīties diskusijā “Digitālo prasmju attīstība – ceļš uz iekļaujošu un dažādībai atvērtu darba tirgu” 2018.gada 21.martā plkst. 15:00-17:00 Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā Kalpaka bulvārī 4, Rīgā. Diskusija notiek “Digitālās nedēļas 2018” laikā, kuras mērķis ir veicināt izpratni par un ieguvumus no digitālajām pārmaiņām.

Diskusijas dalībnieki:
Džordžs Fosters (George Foster), Uzņēmējdarbības, Enerģētikas un rūpnieciskās stratēģijas departments (Department for Business, Energy & Industrial Strategy, UK), Lielbritānija
Dita Traidās, Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore
Zanda Arnava, Accenture Latvia Personāla nodaļas vadītāja
Emīls Sjundjukovs, IT izglītības fonda Start(IT) vadītājs

Moderatore: Agnese Lāce, PROVIDUS vadošā pētniece

Fotogrāfijas no pasākuma

Ieraksts no pasākuma

Politikas kopsavilkumspdf

Pasākuma Facebook

Papildu informācijai sazinieties ar PROVIDUS vadošo pētnieci Agnesi Lāci (agnese.lace@providus.lv).

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!