Raksts

Citizens as Partners: OECD Handbook on Information, Consultation and Public Participation in Policy-Making


Datums:
18. jūlijs, 2002


Autori

Providus


Rokasgrāmata piedāvā politikas veidotājiem praktisku palīdzību saiknes ar sabiedrību nostiprināšanā. Grāmatā viegli uztveramā sistemātiskā veidā dots pārskats par svarīgākajām koncepcijām, principiem un metodēm. Lasītājs var iepazīties gan ar ilustratīviem piemēriem, gan arī – atrast noderīgus padomus.

Rokasgrāmatā sastādīta, izmantojot OECD valstu pieredzi sabiedrības informēšanā, konsultāciju organizēšanā un arī – aktīvas līdzdalības veicināšanā. Šī pieredze plašāk atspoguļota salīdzinošā pētījumā Citizens as Partners: Information, Consultation and Participation in Policy-Making.

Rokasgrāmatā dots plašs pārskats par pieejamo literatūru sabiedrības iesaistē. Lasītājs var atrast norādes uz interneta avotiem gan par sabiedrības iesaistīšanas tiesisko vidi, gan par politikas dokumentiem, gan par institucionālo regulējumu, gan arī – par iedzīvotāju iesaistīšanu politikas novērtēšanā. Bez tam doti informācijas resursi arī par dažādām metodēm – gan sabiedrības iesaistīšanā, gan konsultāciju organizēšanā, gan aktīvas līdzdalības veicināšanā, gan informācijas tehnoloģiju izmantošanā.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!