Raksts

Cik politiķi tērē vēlēšanām? 2011


Datums:
12. augusts, 2011


Autori

Providus


Arī šogad Sabiedriskās politikas centrs Providus monitorēs politisko reklāmu izmaksas – mūsu mērķis ir pārliecināties par to, vai kampaņas gaitā tiek ievērots likums. Šī gada partiju tēriņu "griesti": 282 560 lati, trešajām personām (biedrībām, komersdantiem, privātpersonām) - 3000 lati.

Iepriekšējie ziņojumi: 2010, 2009, 2007, 2005, 2003

Lūdzu paturiet prātā to, ka šajā monitoringa stadijā dati par politisko reklāmu izmaksām ir aptuveni un tos jāinterpretē uzmanīgi* – precīzāku ieskatu par partiju reālajiem izdevumiem varēsim sniegt īsi pirms vēlēšanām un gala ziņojumā novembrī, kad būsim sarēķinājuši partiju saņemtās atlaides.

Monitoringu līdzfinansē Sabiedriskās politikas centrs Providus un U.S. Embassy Riga’s Small Grants Program.

Cik partijām varētu būt maksājis līdz šim izvietotais politisko reklāmu apjoms?

Politiskās reklāmas, kas izvietotas pirms oficiālā kampaņas perioda sākuma

Trešo personu kampaņas 2011.gadā

Partiju budžeti 2011.gada vēlēšanām

Pilsētu kampaņas

_____________________

* Dati ir aptuveni vairāku iemeslu dēļ:
(1) Monitorings aptver lielāko daļu, bet ne visus Latvijas medijus.
(2) Ne vienmēr par visiem monitorējamiem medijiem saņemtie dati ienāk vienlīdz operatīvi – līdz ar to ir iespējams, ka paši jaunākie dati neaptver pilnīgi visus monitorejamos medijus.
(3) Monitoringa pašreizējā stadijā nav ņemtas vērā partiju saņemtās apjoma atlaides (tādēļ, ka nav iespējams noteikt, cik lielu reklāmas apjomu partijas ir pasūtījušas). Tas ļoti būtiski var samazināt partiju reālās izmaksas par izvietoto politisko reklāmu.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!