Pētījums

Čigāni Latvijā


Gads:
2000


Autori

Providus


Pētījums atklāj čigānu tautības specifiku, sabiedrības attieksmi un stereotipus par tiem, kā arī šo stereotipu veidošanās cēloņus.

PĒTĪJUMA ANOTĀCIJA

Pētījums veikts 2000. gadā laika periodā no janvāra līdz martam un iekļauts Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskolas Attīstība studentes Sarmītes Dukātes diplomdarbā Sociālais darbs ar čigāniem kā etnisku minoritāti Valsts cilvēktiesību birojā, lai noskaidrotu specifisko modeli sociālajam darbam etnisku minoritāti, saistot to ar cilvēktiesību ievērošanas jautājumiem.

Darba tapšanas laikā ir veiktas intervijas ar čigānu tautības pārstāvjiem, lai izzinātu viņu attieksmi pret sociālajiem procesiem Latvijā un viņu vietu tajos. Citu tautību pārstāvjiem, savukārt, jautāts par to, kā viņi uztver čigānus.

Pētījums atklāj čigānu tautības specifiku, sabiedrības attieksmi un stereotipus par tiem, kā arī šo stereotipu veidošanās cēloņus.

Čigāni Latvijā

(Pievienotais failspdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!