Projekts

Ceļā uz savienību pilsoņiem – 2CU


Projekta norises laiks:
01.09.2017 - 31.08.2020
Projekta izmaksas:
13 940,00 EUR
Finansētājs:
Eiropas Komisija (Erasmus+)


Kontaktpersonas

Iveta KažokaSintija TarasovaRasmuss Filips Geks


Autori

Providus


Pēdējos gados demokrātija Eiropā piedzīvo krīzi. Lai gan dažādu labējo partiju līderi piedāvā cilvēkiem “atgūt kontroli pār savu valsti”, veiktās aptaujas liecina, ka ES pilsoņi viennozīmīgi atbalsta eiro un vēlas redzēt efektīvāku Eiropas Savienību, kas ir spējīga veiksmīgi risināt ar migrāciju, drošību un publiskajām investīcijām saistītos jautājumus.

Projekta “Ceļā uz savienību pilsoņiem” (“Towards a Citizens’ Union – 2CU”) mērķis ir uzlabot zināšanas un veicināt diskusijas par pilsoņu lomu Eiropas integrācijas projektā. Projekta partneri pētīs jautājumus, kas saistīti ar (1) pilsonisko līdzdalību, (2) demokrātisko pārstāvniecību, kā arī (3) atbildības veicināšanu ES līmenī.

Projektā plānots veicināt diskusijas starp akadēmiķiem, pētniekiem un lēmumu pieņēmējiem – tiks organizētas pētniecības darbnīcas par projekta tēmām, pētnieku un ES lēmumu pieņēmēju semināri, kā arī publiski pasākumi Eiropas galvaspilsētās. Tāpat projekta partneri sagatavos vairāk nekā 60 dažādus pētnieciskus rakstus un ieteikumus rīcībpolitikas veidošanai.

Projektu vada domnīca Centre for European Policy Studies, un tā ietvaros PROVIDUS sadarbojas ar 20 European Policy Institutes Network pētniecības organizācijām 16 valstīs. Projekta finansējumu nodrošina Erasmus+ Žona Monē programma ar Eiropas Komisijas atbalstu.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!