Pētījums

Budgetary challenges posed by ageing population: the impact on public spending on education


Gads:
2003
Organizācija:
Economic Policy Commitee


Autori

Providus


Ziņojumā tiek analizētas sekas, ko iedzīvotāju novecošanās var atstāt uz sabiedrības izdevumiem izglītībā. Izglītība ES dalībvalstīm ir stratēģiskā politikas joma, kas ES ekonomiku veidos kā konkurētspējīgāko uz zināšanām balstīto ekonomiku pasaulē.

Taču dalībvalstu izdevumi izglītībai kopumā ir diezgan ierobežoti. Iedzīvotāju novecošanās rada nopietnus izaicinājumus ilgtermiņa finanšu patstāvībai un izdevumiem, kas tiek veltīti veselības aprūpei. Tomēr dalībvalstu vēlme mainīt budžeta prioritātes uz produktīviem publiskiem izdevumiem var novest pie izglītībai paredzēto līdzekļu palielināšanas.

Budgetary challenges posed by ageing population: the impact on public spending on education

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!