Pētījums

Biofuels for Transport


Gads:
2008
Organizācija:
Institute for European Enviromental Policy, NRDC


Autori

Providus


No vienas puses biodegvielai ir milzīgs potenciāls klimata pārmaiņu mazināšanā, enerģētikas drošības nodrošināšanā un ekonomiskas attīstībā. Bet no otras puses, ja biodegvielas ražošanas attīstība nenotiks ilgstpējīgi, tā var veicināt izmaiņas zemes izmantošanā, bioloģiskās daudzveidības samazināšanos līdz ar lauksaimniecības intensifikāciju, ūdens un gaisa piesārņošanu.

Politikas biodegvielas izmantošanas veicināšanai noteiks, kurš no šiem pretrunīgajiem attīstības ceļiem tiks izvēlēts. Pētījuma mērķis ir aprakstīt pašreizējo situāciju biodegvielas tirgū un politikā attiecībā uz to ES un ASV.

Biofuels for Transport

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!