Raksts

Atvērtās pārvaldības partnerības plāns 2017-2019: vēlmju saraksts Latvijas uzdevumiem


Datums:
30. marts, 2017


Autori

Providus


Foto: Valsts kanceleja

Valsts kanceleja un domnīca "Providus" 2017. gada 17. martā rīkoja diskusiju "Atvērtā pārvaldība: kādi ambiciozi mērķi nākamajiem gadiem?"

Diskusijā notika 8 prāta vētras, kuru mērķis bija rast piemērotākās metodes, lai Latvijā divu gadu laikā vairotu atklātību, valsts atbildību, korupcijas novēršanu, sabiedrības līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesos valsts un pašvaldību līmenī, tajā skaitā ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošanu.

Diskusija bija viens no soļiem jaunā Latvijas Atvērtās pārvaldības partnerības (Open Government Partnership – OGP) rīcības plāna izstrādāšanā. Plāns sastāvēs no aptuveni 12 konkrētiem uzdevumiem (angļu val. – commitments), kuri jāīsteno nākamajos divos gados.

Ideju apkopojums kalpos kā darba materiāls jeb vēlmju saraksts Valsts kancelejai, atbildīgajām nozaru ministrijām un nevalstiskā sektora pārstāvjiem, lai kopīgi izstrādātu Latvijas OGP plānu laika posmam no 2017. gada 1. jūlija līdz 2019. gada 1. jūlijam. Plānā būs iekļautas divu gadu laikā īstenojamas aktivitātes atvērtas pārvaldības veicināšanai. Plāna projektu plānots sagatavot līdz 2017. gada maijam un Latvijas valdībai tas jāapstiprina līdz 2017. gada 1. jūlijam.

Pilns apkopojuma teksts(pdfpdf).

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!