Pētījums

ASEAN and the European Union: A Bumpy Inter-regional Relationship


Gads:
2001
Organizācija:
Center for European Integration Studies, Rheinische Friedrich Wilhelms-Universität Bonn


Autori

Providus


Pētījumā analizētas Dienvidāzijas valstu asociācijas (ASEAN) un Eiropas Savienības (ES) attiecības, to attīstību apskatot laika divos posmos: pirmais posms Aukstā kara laikā (1972-1990) un otrais posms ir laiks pēc bipolārās ēras (1990-2001).

ASEAN-ES attiecības analizētas, balstoties uz reģionālisma teoriju analīzi. Pētījums atklāj, ka ASEAN-ES starpreģionālās attiecības balstītas uz līdzsvara funkcijas veikšanu aizvien globalizētākajā pasaulē. Tomēr veiksmīgai starpreģionu attiecību nākotnei nepieciešams izstrādāt jaunu nākotnes stratēģiju un institucionālu attiecību ietvaru.

ASEAN and the European Union: A Bumpy Inter-regional Relationship

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!