Pētījums

An EU Strategy for the Baltic Sea Region: Good Intentions Meet Complex Challenges


Gads:
2009
Organizācija:
Swedish Institute for Policy Studies


Autori

Providus


Pētījums iepazīstina ar Baltijas jūras reģiona stratēģijas saturu un procedūrām un identificē vairākus izaicinājumus, kuriem ir nepieciešams meklēt risinājumus. Stratēģija pievēršas vairāku problēmu risināšanai – vides aizsardzība, drošība uz jūras, nevienāda ekonomiskā attīstība reģionā – ar mērķi izveidot funkcionējošu koordinācijas mehānismu un efektīvāku esošo finanšu resursu izmantošanu.

Šis ir pirmais šāda mēroga reģionālais koordinācijas mehānisms ES, taču, ja tas būs sekmīgs, līdzīgs modelis varētu tikt izmantots arī citos reģionos. Stratēģijas izaicinājumu vidū ir jautājumu virkne no efektivitātes uzlabošanas līdz pat ES reģionalizācijai, kā arī ārējās perspektīvas trūkums, ignorējot Krieviju kā būtisku nosacījumu tam, lai stratēģija būtu veiksmīga.

An EU Strategy for the Baltic Sea Region: Good Intentions Meet Complex Challenges

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!