Pētījums

Alternatīvais ziņojums ANO par bērnu tiesību aizsardzības stāvokli Latvijā 1998.-2002.


Gads:
2002
Organizācija:
Glābiet bērnus, Neatkarīgais bērnu Ombuds


Autori

Providus


ZIŅOJUMA/PĒTĪJUMA ANOTĀCIJAAlternatīvais ziņojums ANO par bērnu tiesību aizsardzības stāvokli Latvijā 1998.–2002.

Sabiedriskās organizācijas Glābiet bērnus alternatīvais ziņojums ANO, kurā apkopoti NVO, kas strādā bērnu aizsardzības jomā, vērojumi un situācijas analīze Latvijā. Ziņojumā pausts daudz kritiskāks viedoklis par bērnu tiesību aizsardzības un veselības stāvokli Latvijā nekā tas ir valsts institūcijām, kā arī atšķirīgi statistikas dati. Ziņojumā arī ietvertas organizācijas vēstules un aicinājumi valdībai un likumdevējam.

Organizācijas «Glābiet bērnus» pētījums ANO projektā “Valsts vardarbība pret bērniem”. Bērnu tiesību pārkāpumu novēršana bez vecāku gādības palikušu bērnu aprūpes iestādēs un internātskolās 2000.–2002

Pētījumā analizēts bez vecāku gādības palikušo bērnu tiesiskais stāvoklis un dzīves apstākļi valsts aprūpes iestādēs, konstatējot vairākus vardarbības gadījumus un citus pārkāpumus no šo iestāžu darbinieku puses.

Alternatīvais ziņojums ANO par bērnu tiesību aizsardzības stāvokli Latvijā 1998.-2002.

(latviski, PDF, 753 KBpdf)

(angliski, PDF, 409 KBpdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!