Pētījums

Access to Justice in Europe: An Overview of Challenges and Opportunities


Gads:
2011
Organizācija:
EU Agency for Fundamental Rights


Autori

Providus


Ziņojumā salīdzinoši analizēta iedzīvotāju pieeja tiesību institūcijām Eiropas Savienības dalībvalstīs un rezultāti pierāda, ka daudzi apstākļi padara to grūtu upuriem, kuru tiesības ir pārkāptas.

Ziņojumā analizētas pamatā civilās un administratīvās procedūras, kas pieejamas diskriminācijas upuriem. Pētījumā atklātas vairākas problēmas, kas traucē vai pilnībā liedz upuriem vērsties tiesā, piemēram, procedūru ilgums, ļoti lielas izmaksas, ieskaitot samaksu par advokāta pakalpojumiem un tiesas izdevumiem, regulējoši noteikumi par prasības iesniedzējiem (lielākoties to var izdarīt tikai paši upuri), kā arī milzīgās atšķirības starp dalībvalstīm, izmaksājamo kompensāciju apmēros.

Access to Justice in Europe: An Overview of Challenges and Opportunities

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!