Pētījums

A Race against Solidarity: The Schengen Regime and the Franco-Italian Affair


Gads:
2011
Organizācija:
Centre for European Policy Studies (CEPS)


Autori

Providus


Kara un revolūciju rezultātā Vidusjūras reģionā, daudzi bēgļi izmanto iespēju caur Tunisiju ieceļot ES, kas tālāk paver viņiem iespēju ceļot brīvi Šengenas zonā. 2011.gada aprīlī Francija reaģēja uz Itālijas lēmumu izsniegt šiem bēgļiem īslaicīgas uzturēšanās atļaujas, vienpusēji ieviešot iekšējās robežpārbaudes ar Itāliju, lai aizsargātos no šo imigrantu ieplūšanas Francijā. Tas ir radījis diplomātiskās nesaskaņas starp Franciju un Itāliju, kā arī uzjundījis asu viedokļu apmaiņu pārējo ES valstu starpā.

Pētījums analizē notikumu juridiskos aspektus, pētot a) īslaicīgo uzturēšanās atļauju izsniegšanas tiesiskumu no Itālijas puses un b) aizliegumu ieviešanas likumību no Francijas puses, izdarot secinājumus par Šengenas līgumu kopumā. Pētījums uzsver, ka šie nesenie notikumi atspoguļo Eiropas solidaritātes, pamattiesību un uzticamās sadarbības principu „ideoloģisko bankrotu”, atklājot nepilnības ES imigrācijas un robežkontroles politikā.

A Race against Solidarity: The Schengen Regime and the Franco-Italian Affair

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!