Raksts

Kā izaudzēt savu spageti koku?


Datums:
01. aprīlis, 2008


Autori

Krista Baumane


Vai esat redzējuši BBC žurnālista Ričarda Dimblbija 1957.g. sižetu par spageti novākšanu ziedošos Lugāno ezera krastos?

Tas stāsta par gadskārtējo makaronu ražu, kas togad siltā pavasara dēļ ievākta divas nedēļas agrāk kā parasti. Spageti karājas koku zaros, un vienādais makaronu garums izskaidrojams ar rūpīgu, paaudzēs veidotu selekciju.

Sižetu noskatījās ap astoņi miljoni cilvēku, vēstī izgājušās sestdienas “Financial Times” pielikums, un daži zvanīja uz studiju un gribēja zināt, kā lai izaudzē pats savu spageti koku. BBC viņiem laipni ieteica iespraust vienu makaronu tomātu mērces bundžā un cerēt uz to labāko.

Pēc šīs pārraides 1. aprīlis kā joku diena uzņēma plašus un starptautiskus apgriezienus. Diez, vai no šī gadījuma arī cēlies teiciens „karināt makaronus”?

Sižets par spageti kokiem (YouTube)

Līksmu visiem aprīļa pirmo dienu 🙂

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!