Pētījums

Evaluation of the livestock sector’s contribution to the EU greenhouse gas emissions


Gads:
2010
Autori:
,European Commission
Organizācija:
European Commission Joint Research Centre


Autori


European Commission


Projektā tiek analizēts lopkopības sektors un tā saistība ar siltumnīcas efektu izraisošām gāzu emisijām. Aprēķini veikti, izmantojot jaunāko pētījumu modeli CAPRI, atklājot CH4, N2O, CO2, NH3, NOX un N2 gāzu koncentrāciju. 20.gadsimta otrās puses lauksaimniecības intensifikācija izraisījusi bioloģiskās daudzveidības mazināšanos.

Tieši dzīvnieku produkcijas dēļ notikusi reaktīvā slāpekļa normu pārsniegšana ražošanas procesā. Tomēr no otras puses pētījuma autori uzskata, ka daudzu biotopu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai tieši nepieciešama lopkopības saimniecība. Ganības ir kritiski nepieciešamas, saglabājot Eiropas kultūrainavu un lauku apvidu ilgtspēju. Rezultāti atspoguļo, ka lopkopības produkcijas gāzu emisija nav tik kritiskā līmenī, kā prognozēts iepriekšējos apskatos, bet, rēķinot pēc jaunās metodikas, variē 10% līmenī no kopējām gāzu emisijām.

Evaluation of the livestock sector’s contribution to the EU greenhouse gas emissions

(pilns tekstspdf)

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!