Projekts

Vēlētāju un ievēlēto amatpersonu tiešās saziņas interneta vietnes www.gudrasgalvas.lv attīstība


Projekta norises laiks:
14.12.2010 - 21.11.2011
Projekta izmaksas:
15 044 EUR
Finansētājs:
Sorosa fonds – Latvija


2010.gada Saeimas priekšvēlēšanu periodā Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS izveidoja interneta vietni www.gudrasgalvas.lv, kuras mērķis bija radīt tiešas, publiskas saziņas vietu, kur vēlētājs varētu kontaktēties ar deputāta amata kandidātiem. Projekta mērķis bija sniegt vēlētājiem alternatīvu komunikācijas veidu – lai nav jāpaļaujas uz vienvirziena komunikāciju reklāmas vai mediju atreferējuma formā, bet ir iespēja nodoties divvirziena komunikācijai nepastarpināti iztaujājot deputātu kandidātus.

Pēc Saeimas vēlēšanām PROVIDUS pieņēma lēmumu turpināt piedāvāt vēlētājiem tiešo saziņu ar nu jau ievēlētajiem Saeimas deputātiem. www.gudrasgalvas.lv ir pārtapis par vietni, kur vēlētāji var sazināties ar deputātiem, kur deputāti var atskaitīties vēlētājiem par saviem darbiem Saeimā. Pārveidotā interneta vietne sāka savu darbību pirmajā jaunās Saeimas plenārsēdes dienā. Novembra mēnesī www.gudrasgalvas.lv apmeklēts vairāk nekā 7000 reizes, to apskatījuši gandrīz 6000 unikālie lietotāji, kuri vidēji portālā pavadījuši vairāk nekā 2,5 minūtes. Trešā daļa no ievēlētājiem Saeimas deputātiem ir ienākuši www.gudrasgalvas.lv.

PROVIDUS vēlas turpināt attīstīt www.gudrasgalvas.lv  arī 2011. gadā, uzaudzējot to par tādu vietni, kurā piedalās visi Saeimas deputāti, un kur notiek aktīva Latvijas iedzīvotāju ikdienas diskusija ar saviem ievēlētajiem pārstāvjiem.

Projektu finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija Mediju programmas ietvaros.
Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!