Pētījums

Vīriešu iespējas savienot darba un ģimenes dzīvi mūsdienu Latvijā: Projekta rezultātu apkopojums


Gads:
2006
Organizācija:
Bērnu un ģimenes lietu ministrija


Projekta mērķi bija noskaidrot būtiskākos apstākļus, kas kavē vīriešiem uzņemties aktīvu tēva lomu un iesaistīties ģimenes dzīvē un bērnu aprūpē, izstrādāt ieteikumus un labās prakses padomus darba devējiem, kā veiksmīgi savienot darba un ģimenes dzīvi un veicināt sabiedrībā pastāvošo dzimumu stereotipu izmaiņas un izglītot par iespējām vīriešiem aktīvāk iesaistīties ģimenes dzīvē un bērnu aprūpē.

Secinājumos autori norāda, ka vīrieši neizmanto visas valsts piedāvātās iespējas darba un ģimenes dzīves līdzsvarošanai esošo dzimumu stereotipu dēļ, kas bērnu aprūpi piedēvē sievietēm, bet algotu darbu – vīriešiem. Vispārīgais priekšstats par vīrieti kā robustu, noslēgtu un agresīvu būtni joprojām ir izplatīta izpratne par vīrišķīgumu. Vīriešiem joprojām ir ierobežotas iespējas apvienot ģimeni ar darbu, raksta autori pētījuma noslēgumā.

(Vīriešu iespējas savienot darba un ģimenes dzīvi mūsdienu Latvijā: Projekta rezultātu apkopojumspdf) (286.19 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!