Raksts

Vēl ir brīnumu laiks


Datums:
27. decembris, 2011


Autori

Gunta Leona


- Tev tik visu vajag, tāpēc arī neviens nepalīdz. Man gan palīdzēja, kad biju bez darba. Man neko nevajag, - tā man teica pirms dažām dienām. Visiem jau mīļš un cienīts nebūsi.

Masas te ir tādas, ka grūdīs tik dziļāk bedrē, lai nemaz neiedomājas, ka var kādā kalnā uzrāpties. Masu pārstāvji, slēpjoties aiz kaut kāda kopējā labuma, domā katrs atsevišķi pa vienam tikai par savu labumu. Vai tad, maskējoties aiz “es tev palīdzu”, netika sagādāta iespēja palikt bez darba? Vai tik cienītie tautfrontieši nebija tie, kas sāka likvidēt lielos ražošanas uzņēmumus? Jā, tiem bija visādas nepareizības, bet uzņēnumi strādāja un cilvēkiem bija, kur strādāt. Ja izlabotu nepareizības, varbūt vēl vairāk cilvēkiem būtu iespēja strādāt.
Nīstajiem, peltajiem, tiešām sliktajiem kolhoziem bija viens labums – kolhozos bija brigādes, brigadieris arī jebkuram neprašam norādīja, ko un kā darīt. Tagad visi ir saimnieki. Saimnieki arī savai neprasmei.
Vai “Lāčplēsis” bija varens kaut kādu rādītāju dēļ, vai tie rādītāji radās tāpēc, ka visus vadīja Kauliņš, kurš jau laikam bērnībā bija staigājis līdz pa koptiem laukiem? No nekā taču nekas nerodas.
Daudzi klusi “aizskapē” strīdās par daudzo partiju ideoloģijām, nodarbojas ar demagoģiju, pie kuras jau esam pieradināti,apgalvojot, ka partijām nav tās labās, pareizās ideoloģijas. Bet varbūt visām labajām un sliktajām ideoloģijām apakšā ir
viena vienīga komnistiskās partijas ideoloģija, ar kuru mūsu vadošie izauguši? Ideoģiju laikam nevar mainīt momentā, tā mainās līdz ar pašiem cilvēkiem. paaudžu laikā.
Vai tas ZRP baltais cerību zirgs jau vairākkārt nav kritis un nosmērējies arī tāpēc, ka vismaz viens man zināms partijas aktīvists izaudzis ar komunistikās partijas saukļiem turpat blakus, jo mamma, būdama skolas partijas sekretāre, kompartijas saukļus gan jau nevarēja atmest, pat zīdot zīdaini. Vai tad toreiz skolā kas notika bez kompartijas atbalsta un apstiprinājuma? Skolas budžetu tikai nekonsolidēja, jo budžetu iedeva no Rīgas, kur to bija nogādājusi Maskava…
Un kas būs vēl pēc gadiem? Nekas laikam, ideoloģija vispār nekāda nebūs vajadzīga, jo jaunie cilvēki, kas te vēl aug, būs izauguši bez vajadzības, nepieciešamības strādāt. Kā tad viņiem radīsies nepiešamība strādāt, ja iepriekšējās paaudzes saņem pabalstus?
Vēl ir brīnumu laiks. Ja nu ar brīnumaino vēju un Ziemsvētku siltuma brīnumu, notiek vēl kāds brīnums un rodas daudzas darbavietas? Man arī vajag, lai tās darbavietas būtu.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!