Raksts

Valsts klupina savu nākotni


Datums:
12. decembris, 2001


Autori

Aiva Kalve


Diena, 27.11.2001.

Divu studenšu mamma «no dziļiem laukiem» negrib vērst uzmanību uz savu ģimeni, bet gan uz problēmu, tāpēc nevēlas redzēt savu vārdu drukātu avīzē. Bet klusēt pēc raksta par studiju kreditēšanas problēmām viņa arī nevar. Rakstītāja ir skarba izteicienos un tiem, kas nav saskārušies ar šo problēmu, paskaidro: «Students mēnesī var rēķināties tikai ar apmēram 9 latu stipendiju, kaut gan maksa par kopmītnēm pārsniedz 10 latu.» Komentāri šim faktam ir lieki.

«Mana vecākā meita studē Tehniskajā universitātē 2.kursā, šogad viņai pievienojās māsa, tiekot cauri palielam konkursam uz budžeta vietu. Mana «lielā studente» strādā jau kopš jūnija. Vasarā problēmu nebija, taču šobrīd ir tā, ka neizbēgami nākas kavēt zināmu daļu lekciju darba grafika dēļ (viņa strādā tirdzniecībā). Viņa cerēja uz studējošo kredītu, lai varētu pievērsties tikai mācībām, iegādāties visu tam nepieciešamo, kā arī nomaksāt par kopmītnēm,» raksta mamma. Arī pirmkursniecei, sākot mācības, uzreiz bija jārēķinās ar skaidras naudas nepieciešamību (datormācības stundas par maksu u.tml.).


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!