Raksts

Vai dieniņ, ko tik visu pasaulē nedara letiņi!


Datums:
08. septembris, 2008


Autori

Kārlis Streips


Labdien vēlreiz, lasītāji! Sānāk šodien divas reizes rakstīt.

Būsit dzirdējuši, ka Amerikā Republikāņu partijas kandidāts prezidenta amatam Džons Makkeins par savu kandidāti viceprezidentes amatam ir izvēlējies nu ļoti, ļoti konzervatīvo Aļaskas gubernatori Sāru Peilinu. Šī ir sieviete, kura uzskata, ka aborts ir aizliedzams pavisam, arī tadā gadījumā, ja sieviete ir kļuvusi grūta izvarošanas vai asinsgrēka dēļ. Viņa ir kaismīga Nacionālās Šaujamieroču asociācijas biedre, tā ir organizācija, kura ir kategoriski oponējusi absolūti jebkuriem centieniem ierobežot ASV pilsoņu tiesības rīkoties ar šautenēm. Viņa oponē evolūcijas mācīšanai skolās. Vārdu sakot, nu, viens riktīgs Dieva bērns šī vārda ne pašā pozitīvākajā nozīmē.

Bet vai zināt, kā saucas mācītājs nu ļoti, ļoti konzervatīvajā baznīcā, kuras locekle ir Sāra Peilina? Šis ir cilvēks, kurš kādreiz esot sprediķojis, ka jebkurš, kurš pauž kritiku pret ASV prezidentu Džordžu Bušu pēc nāves noteikti nonāks ellē. 2004. gadā jautāts par Demokrātu partijas kandidātu prezidenta amatam Džonu Keriju, mācītājs atbildēja šādi: “Neteikšu, par ko balsot, bet gadījumā, ja balsosi par šo cilvēku, tad šaubos par to, vai tiksi pestīts. Piedod.” Lieki teikt, arī šis cilvēks uzskata, ka evolūcija ir blēņas un pasaule ir tikai 7000 gadu veca, jo tā esot rakstīts Bībelē.

Cilvēks saucas … Edgars Kalniņš. Uz jautājumu no portāla “Latvians Online” viņš ir atbildējis šādi: “Jā, esmu latvietis. Man ir senči latvieši, taču latviešu valodu neprotu. Protu dažus vārdus.”

Un vēl kāds gribēja domāt, ka latviešiem pasaulē ietekmes nav! Ja arī ļoti, ļoti muļķīgas, negatīvas un bīstamas ietekmes!

Jauku visiem atlikušo dienu!


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!