Raksts

Smadzeņu skalošana


Datums:
20. septembris, 2011


Autori

Gunta Leona


Smadzeņu skalošana notika, notiek un gan jau notiks. Kas to dara, tauta nezin. Vēlēšanu sakarā SC piekritējiem bija tik veiksmīgi izskalotas smadzenes, ka viņi tik priecājas par iegūtajiem rezultātiem. Vispārējo skaitļu rēķinātājiem smadzenes izskalotas tik skaisti, ka pat nemēģina pateikt, kā un kāpēc tie skaitļi pašlaik uzrādās tādi. Būs jau visādi gudrie, kas meklēs un varbūt pat atradīs, kaut kādu Krievijas ietekmi vēlēšanu rezultātos, turpinās dzīvot laimīgi tālāk paši savā sulā....Tikai vai SC uzvara uz papīra nav pašu Latvijas vēlētāju slinkuma rezultāts? Izlēma un izdarīja vienkāršāko - neaizgāja balsot. Nometa vienkārši savu balsi zemē, lai to paceļ kāds cits. Pacēla saskaņieši. Pat statistika runā, ka šīs esot bijušas kūtrākās vēlēšanas vispār. Un Pret iepriekšējo Saeimu tauta aktīvi izteica savu gribu referendumā. Būtu refenderendums rīt par Saeimu, gan jau atkal bļautu PRET. Lai būtu par ko PAR, vēl jāmācās. Jāmācās, kamēr tie vecie un krievi apmirs... Bet "izskalotās smadzenes"paliks. Paliks un turpinās mistisko cīņu par nacionalitātes lietām, izglītību, demogrāfiju...

Bija čekas laiki. Kas ir tagad? Vai nacionālais jautājums, piemēram, nav tikai politiķu “uzpūsts burbulis”? Burbulim nepārsprāgt liek varbūt arī tie, kas internetā anonīmi saka, ka krievi dzīvo pilsētās un tur uz balsošanas iecirkni vieglāk tikt, nekā no kāda dziļa lauku nostūra. Vai šodien dziļos laukos vispār vairs kāds dzīvo? Vecie apmiruši, jaunos latvieši paši 20 gados piespieduši emigrēt….Es, piemēram, zinu 1 ģimeni, kurā abi vecāki ir krievi, bet bērns iemācījies lasīt reizē gan latviski, gan krieviski. Ja jau lasa, tad arī runā abās valodās.

Bet politiķi ar jau izskalotām smadzenēm turpina skalot smadzenes nacionālās lietās.Un citās.

Kāds kādreiz aktīvs tautfrontietis saka, ka pirms šīm ārkārtas vēlēšanām jaunveidotās partijas dalīja tipa Zīgerista banānus. Ja jau varēja ieraudzīt, ka tie ir “banāni, kurus sprauž ausīs”, tad nevajadzēja uz tiem uzķerties. Uzķērās gan. Tik tālu izskalotas smadzenes.

Koalīcijas veidošana. Oh un ah. Kas tas vispār – koalīcijas valdība? Ir taču tautas valdība.

Tie, kam smadzenes aizskalotas līdz nebūtībai, anonīmi saka – sodījām deputātus par līdzšinējo darbošanos. Sodīja. Bet kas “ēdīs” tos soda augļus, jo nākamie deputāti turpinās ietekmēt visu tautu, un tik pēc laika tauta sapratīs, ka deputātu darbība atkal sodāma? Kāda tauta, tāda valdība.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!