Raksts

Senāts lemj par labu Strujevičam


Datums:
15. novembris, 2002


Autori

Jānis Krastiņš


"Diena", 15. 11. 2002.

Diena gatavojas pārsūdzēt spriedumu Eiropas Cilvēktiesību tiesā

Noraidot laikraksta Diena un komentētāja Aivara Ozoliņa kasācijas sūdzību, Augstākās tiesas (AT) Senāts ceturtdien atstājis negrozītu Rīgas apgabaltiesas spriedumu, kas nosaka — Diena aizskārusi bijušā ekonomikas ministra Laimoņa Strujeviča godu un cieņu, tādēļ laikrakstam jāatsauc četru komentāru fragmenti un jāsamaksā L.Strujevičam 6000 latu kompensācija. Iepriekšējo apgabaltiesas spriedumu Senāts jau reiz bija noraidījis, norādot, ka tiesa nav ņēmusi vērā Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) praksi līdzīgos gadījumos. ECT savos spriedumos vairākkārt uzsvērusi preses brīvības aizsardzību, kas medijiem ļauj pildīt «sabiedrības sargsuņa» funkciju.

Pilnu “Dienas” tekstu lasīt šeit


Laikraksta “Diena” pieteikums Satversmes tiesā

Par politiķa godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un kompensācijas piedziņu. Augstākās tiesas Senāta spriedums. Lieta Nr. SKC — 604


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!