Projekts

Sagatavošanās sanāksmei projektā „Atjaunojošā justīcija: mainot bērnu tiesību aizsardzības filozofiju”


Projekta norises laiks:
05.02.2014 - 07.02.2014
Projekta izmaksas:
Finansētājs:
Rīgas starptautiskais Sieviešu klubs; Beļģijas vēstniecība


Kontaktpersonas

Ilona KronbergaSanita SīleIndra Mangule


Autori

Ilona KronbergaIndra ManguleSanita Sīle


Bērnu tiesībām uz attīstību, kā arī speciālistu iespējām izmantot iekļaujošas pieejas un dažādas prevencijas metodes tiek pievērsts arvien vairāk uzmanības. Kā viena no prioritātēm minama Atjaunojošās justīcijas metožu izmantošana nepilngadīgo noziedzības novēršanā.

PROVIDUS savu aktivitāšu ietvaros sniedz ieguldījumu Krimināltiesību politikas un Juvenālās justīcija (Juvenile Justice – angļu val.) politikas attīstībā, vienlaikus veicinot Atjaunojošās justīcijas metožu plašāku izmantošanu arī valsts līmenī, piedaloties apmācību, izglītojošu pasākumu organizēšanā un likumprojektu sagatavošanā, sadarbojoties ar ministriju pārstāvjiem un iesaistot šajās aktivitātēs citas nevalstiskās organizācijas, pašvaldības un valsts iestādes.

Tā, ņemot vērā PROVIDUS aktivitātes un zinot Beļģijas speciālistu pieredzi Atjaunojošās justīcijas teorētiska ietvara izveidē un praktiskā metožu pielietošanā, Linda Hoeben ierosināja uzsākt ideju un viedokļu apmaiņas ciklu, kas aizsākās 2012.gada aprīlī un rezultējās kopīgā projekta pieteikumā, kas tiks iesniegts projekta pieteikumu konkursam Eiropas Savienības Pamattiesību un Eiropas Savienības pilsonības programmas ietvaros. 

Ar Rīgas starptautiskā sieviešu kluba un Beļģijas Karalistes vēstniecības Latvijā finansiālu atbalstu PROVIDUS speciālisti apmeklēs Lēvenas Universitāti (KU Leuven) Beļģijā, tiksies ar vadošajiem pētniekiem Atjaunojošās justīcijas jomā Lode Walgrave un Ivo Aertsen, lai kopīgi uzsāktu projekta pieteikuma gatavošanu. Apmeklējums ieplānots 2014.gada 5.-7.februārī (Lēvenā, Beļģijā).

IWCR.jpg EB.jpg 

Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!