Pētījums

Recidīva rādītāji, to noteikšanas kārtība un piemērošana Valsts probācijas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbā


Gads:
2011
Organizācija:
Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS


Autori

Andrejs JudinsIlona Kronberga


Foto: Seth Anderson

Pētījuma mērķis ir radīt analītisko bāzi un iegūt informāciju par recidīva noteikšanas pieejām citu valstu un Latvijas kriminālsodu izpildes un tiesu varas institūcijās (policijā, tiesās, Valsts probācijas dienestā (VPD), Ieslodzījumu vietu pārvaldē (IeVP)) un izstrādāt priekšlikumus recidīva noteikšanas pilnveidošanai, īpašu uzmanību pievēršot VPD un IeVP atbildības jomām.

Secinājumu daļā autori sniedz nepieciešamās izmaiņas un priekšlikumi noziedzīgo nodarījumu recidīva noteikšanas prakses pilnveidošanai Latvijas kriminālsodu izpildes institūcijās.

pdf Recidīva rādītāji, to noteikšanas kārtība un piemērošana Valsts probācijas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbā (1.14 MB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!