Pētījums

Pētījums par organizēto noziedzību Eiropas Savienībā


Organizācija:
Domnīca PROVIDUS; Demokrātijas pētniecības centrs (Bulgārija, Sofija); RAND Eiropa (Apvienotā Karaliste, Kembridža); Trento universitāte (Itālija, Trento)


Autori

Ilona KronbergaSanita Sīle


Foto: lewishamdreamer

Kāda ir atsevišķu krimināltiesībās paredzēto līdzekļu efektivitāte, vēršoties pret organizēto noziedzību? Eiropas Komisijas pasūtīts pētījums, kurā iesaistījās arī domnīca PROVIDUS.

2013.–2014.gadā domnīca PROVIDUS sadarbībā ar Demokrātijas pētniecības centru (Bulgārija, Sofija), RAND Eiropa (Apvienotā Karaliste, Kembridža) un Trento universitāti (Itālija, Trento) veica Eiropas Komisijas pasūtītu pētījumu „Paverot ceļu nākotnes politikas plānošanas iniciatīvām organizētās noziedzības novēršanas jomā – atsevišķu krimināltiesībās paredzēto līdzekļu efektivitāte, vēršoties pret organizēto noziedzību”.

Pētījuma ietvaros tika izvērtēta Eiropas Padomes ietvarlēmuma 2008/841/JHA „Cīņa pret organizēto noziedzību” un citu Eiropas un nacionālo tiesību aktu ietekme uz organizētās noziedzības apkarošanu, kā arī veikta organizētās noziedzības novēršanas krimināltiesisko un izmeklēšanas instrumentu un pasākumu salīdzinošā analīze.

PROVIDUS izsaka pateicību visiem speciālistiem, kas sniedza atbalstu pētījuma tapšanā daļā par Latviju – Indrai Gratkovskai (Tieslietu ministrija), Jānim Ivančikam (Latvijas Universitāte), Gitai Miruškinai (Patvērums „Drošā māja”), Pāvelam Gruziņam (Augstākā tiesa), Edgaram Strautmanim (Valsts policija), Aleksandrai Tukišai (Valsts policija) un Aivaram Bergmanim (Latvijas Republikas Prokuratūra).

(Pētījums (angļu valodā).pdf)

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!