Pētījums

Pētījums: Indivīdu attiecības tiešsaistes sociālajos tīklos


Gads:
2013
Organizācija:
Latvijas Universitāte


Autori

Jānis Buholcs


Foto: recombiner

'Kādu nakti istabā bez klauvēšanas ienāca divi cilvēki, viņi bez liekiem ievadvārdiem apsēdās un ģitāras pavadījumā mēģināja spēlēt kādu latviešu galda dziesmu. Viens no viņiem iepazīstoties nosauca savu tiešsaistes lietotājvārdu. Ar šo stāstu sākas ne tikai autora interese par indivīdu attiecībām internetā, bet arī viņa promocijas darbs, kurā šīs attiecības pētītas.

Jāņa Buholca darbā skatītas indivīdu aktivitātes sociālo tīklu portālos un izvērtētas viņu tiešsaistes attiecības un bezsaistes kontaktu nozīme tajās. Pētījumā apkopotas sociālā kapitāla izpausmes sociālo tīklu portālos Sviesta ciba, Draugiem.lv un LiveJournal.

Viens no autora secinājumiem: ‘Neskatoties uz indivīdu tiešsaistes pašatklāšanos, privātums zaudē nozīmi. Indivīdi joprojām sargā savu privāto informāciju, taču mainās un daudzveidīgākas kļūst izpratnes par privātumu, publiskumu un tā robežām.’

Pētījums: (Indivīdu attiecības tiešsaistes sociālajos tīklospdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!